om oss

allt från början

Vulkarna startade 1980 av Karl-Henric ”Kicko” Waern och Örjan Jonsson. Båda var en avknoppning från ett annat vulkföretag där båda arbetade. Till att börja med fanns endast en servicebil. Lager inrymdes i en lada i Götlunda. När Arboga Bryggeris gamla garage för bryggeribilar, som stod vid sidan av nuvarande Bryggerimuseet skulle rivas, köptes det av Vulkarna, monterades ner och byggdes upp på en hyrd tomt hos Götlunda Cementvarufabrik 1984.

1994 slutade Kicko Waern och företaget övergick helt till Örjan och Marie-Louise Jonsson. Så småningom blev lokalen för trång. Samtidigt skulle Sahlins Plåt sälja halva sin fastighet med verkstadslokal. Den köptes då av Vulkarna som flyttade sin verksamhet till Norra Ågatan 14 1998. I Februari 2015 flyttade vi ner till Dyens väg 8 som erbjöd dubbelt så stor lokal.

Förutom ägarna fanns 4 anställda därav sonen Dennis som jobbat i företaget sedan 1984. När Örjan och Marie-Louise gick i pension 2007 fortsatte verksamheten av Dennis med fru Ulrika, numer med efternamnet Wall
Vulkarna startade 1980 av Karl-Henric ”Kicko” Waern och Örjan Jonsson. Båda var en avknoppning från ett annat vulkföretag där båda arbetade. Till att börja med fanns endast en servicebil. Lager inrymdes i en lada i Götlunda.
Copyright © 2024 Vulkarna

Hemsida skapad av Area81.se